Veelgestelde vragen

Krijgt mijn auto door de wasstraat krassen?
Uw auto kan door de wasstraat geen krassen krijgen. Wanneer de voorreinigende shampoo (inweek) zijn werk heeft gedaan (60-80 seconden), gaat de auto door een zogeheten ‘volumeboog’. Hier spuit ongeveer 300 liter water onder hogedruk de auto af, voordat de eerste textielborstel contact maakt met de auto. Ook ontdoet de hogedrukspuit de velgen en wielkasten helemaal van stof en/of zand. De borstels bestaan uit 100% textieldoeken die veel water absorberen, wat beschadigingen voorkomt. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse nylonborstels die totaal geen water absorberen.
Wanneer de eerste borstels de auto rondom helemaal hebben gewassen, volgt een hogedrukpendelaar. Deze zorgt ervoor dat het losgewassen vuil van de auto wordt gespoten. Daarna wast een tweede borstelsectie de auto nogmaals. De luchtdroger blaast tot slot de laatste waterdruppels van de auto.
Blijft mijn auto langer schoon?
Uw auto blijft langer schoon als u kiest voor een wasprogramma met hotwax (Carshine / Glanspantser). De auto krijgt dan een beschermlaag. De hotwax wordt op uw auto aangebracht, wat de lak beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf (UV-zonnestraling, regen, etc.). Daarnaast hechten insecten en uitwerpselen van vogels minder snel, waardoor deze bij een volgende wasbeurt gemakkelijker te verwijderen zijn.
Is wassen bij Eliens Carwash milieuvriendelijk?
Eliëns Carwash voldoet aan de hoogste milieueisen. Zo is er een uitgekiend recyclingproces opgezet voor de 1.000 liter water die tijdens een wasbeurt wordt gebruikt. Het water wordt biologisch gerecycled.

3 x 10.000 liter
Drie ondergrondse tanks van elk 10.000 liter laten het gebruikte waswater tot rust komen, zodat vuildeeltjes kunnen bezinken. Tijdens dit proces worden de vuildeeltjes met inwerking van bacteriën op een biologische en natuurlijke manier gezuiverd. Na dit proces wordt het water gefilterd en is het klaar voor de volgende wasbeurt.

Verantwoorde afvoer van schadelijke stoffen
Bij het wassen van een auto komen vele schadelijke stoffen vrij die in het milieu terecht kunnen komen. Denk aan stoffen als slib, olie, zware metalen en asbest. Per auto komt er zo´n 150 ml (koffiebeker) van deze stoffen vrij. Onze wasstraat vangt deze stoffen op en filtert ze. Gecertificeerde bedrijven voeren de stoffen af en verwerken deze.
Kan mijn cabrio ook door de wasstraat?
Veel handleidingen van autofabrikanten adviseren om cabrio's niet door een carwash schoon te laten maken. De vezels van het stoffen dak zouden beschadigd kunnen worden. In onze wasstraat kunt u gewoon terecht met uw cabrio, zelfs met soft-top.

Met veilige hoge druk spuit de wasstraat het stoffen dak eerst schoon. Het stof dat diep in de poriën zit, wordt verwijderd zodat dit later geen groene of bruine schijn meer kan veroorzaken. Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte textieldoeken. Een soft-topdak wordt hierdoor niet opgeruwd. Het dak van een cabrio wordt zelfs extra geconserveerd wanneer u voor de ****Briljant-wasbeurt kiest. De stof wordt als het ware geïmpregneerd met hotwax. Zo wordt het dak waterafstotend en droogt het dus sneller na een regenbui. Het dak van uw cabrio blijft er als nieuw uitzien!
Hoe lang mag je wassen in de wasbox?
In principe kunt u in de wasbox zo lang gebruiken als nodig is. Echter vragen wij u wel om de wasbox niet onnodig bezet te houden. Nadrogen van de auto, de ruiten zemen e.d. kunt u op het stofzuigplein doen. De volgende klant hoeft dan (bij drukte) niet te lang te wachten. In de wasboxen kunt u overigens altijd terecht. Ook indien de wasstraat zelf is gesloten.
Kan ik bij Eliens Carwash alleen contant betalen?
Bij Eliëns Carwash kunt u contant en met PIN (Visa, Maestro, Multi Tank Card, TravelCard, de Nationale Autowasbon en alle andere veel gebruikte betaalkaarten) betalen. Daarnaast heeft Eliëns Carwash een eigen betaalsysteem: de Eliens Exclusive Washcard. Deze kaart is gratis en kunt u gebruiken in de wasstraat. Tevens kan het interieur van de auto gratis worden gereinigd op het stofzuigplein. Daarvoor wordt bij elke wasbeurt in de wasstraat een muntje verstrekt.

Opwaarderen
Het enige wat u hoeft te doen met de Eliëns Exclusive Washcard is deze opwaarderen met een geldbedrag. Daarna betaalt u met uw washcard. Naast het voordeel wat u heeft (per wasbeurt kan dat oplopen tot 3 euro), krijgt u ook nog eens een extra bonus telkens als de kaart wordt opgewaardeerd vanaf 50,- euro. Opwaarderen kan bij een medewerker van de wasstraat of via de website elienscarwash.nl.
Hoe kan ik gebruik maken van de stofzuigers?
Wanneer u uw auto bij Eliëns Carwash in de wasstraat heeft gewassen, komt u vanzelf op het stofzuigplein. Heeft u uw auto gewassen in de wasstraat, dan kunt u GRATIS gebruik maken van een stofzuigplaats. Daarvoor wordt bij elke wasbeurt in de wasstraat een muntje verstrekt. De stofzuigtijd is 8 minuten. Zo heeft u ruim de tijd om ook het interieur en de kofferbak te reinigen.
Wat is het verschil tussen hotwax en Superpolish?
Hotwax
Produceert een vuilafstotend oppervlak waardoor een langdurige bescherming tegen agressieve milieu-invloeden ontstaat. Geschikt voor de verzorging van cabrio’s.

Superpolish
Geeft een langdurig glanseffect en verhoogt de kleurintensiteit van de voertuiglak.
Sluit de lakporiën waardoor de fijnste krasjes in de lak verdwijnen.
Hoe lang is de wachttijd bij drukte?
Eliëns Carwash heeft een kettingbaan van ruim 40 meter. Mede door deze lengte is de kwaliteit op en top. Zelfs wanneer het extreem druk is, hoeft u niet lang te wachten. Wanneer u kiest om uw auto zelf te wassen in de wasbox, kan de wachttijd wel iets langer zijn. Eliëns Carwash heeft namelijk 7 wasboxen.