Carwash Area

Eliëns Carwash Area biedt een totaaloplossing voor zowel selfservice als carwash liefhebbers. Er zijn meerdere zelfbedieningsplaatsen en een volautomatische wasstraat die auto’s en bestelwagens krasvrij wast, tot een maximale hoogte van 2m20. De combinatie van een soft touch carwash en het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke reinigingsmiddelen geeft een uitstekend wasresultaat!

Wasstraat

Eenvoudig en snel uw auto wassen

Geen zin in gedoe met een tuinslang of gewoonweg geen tijd om uw auto met de hand te wassen? Of in uw woonwijk mogen vanwege het milieu geen auto’s op straat worden gewassen? Onze ruim 40 meter lange textielwasstraat wast uw auto of busje (maximale hoogte 220 cm) snel en grondig. Vanzelfsprekend staat kwaliteit bij ons voorop. Wij gebruiken de nieuwste technieken. Geen plekje van uw auto wordt overgeslagen!

Voordelig

Eliëns Carwash heeft 4 wasprogramma´s. Elk programma wast uw auto gegarandeerd helemaal schoon, ook op plekken die moeilijk te bereiken zijn. En dat al vanaf 10,00 euro. 

Makkelijk betalen

Bij Eliëns Carwash kan je natuurlijk elektronisch betalen. Alle belangrijke creditcards worden geaccepteerd, evenals PIN en de leasepassen Multi Tank Card en Travelcard.

De wasprogramma’s

In 9 stappen naar een schone auto

Stap 1: Voorsproeiboog
Voordat u de washal inrijdt, komt u bij de voorsproeiboog. Deze nevelt de auto in met gerecycled water en zorgt er bij hoge temperaturen voor dat de lak afkoelt. Met een beter wasresultaat als gevolg.
Stap 2: Handmatig voorwassen

Een medewerker van Eliëns Carwash adviseert, rekent af en inspecteert uw auto. Wij wassen uw auto handmatig voor. Onder hoge druk en met verwarmd water spoelen we de auto af, zodat insecten, oliën en vogelpoep sneller oplossen. Daarna rijdt u uw auto de kettingbaan op. Daar wordt uw auto automatisch door de wasstraat geleid, volgens het programma dat u hebt gekozen.

Let hierbij op het volgende:
* Motor aan
* Versnelling vrij, automaat ‘N’
* Remmen los, geen handrem
* Niet sturen
* Regensensor / ruitenwisser uit

Stap 3: inweken

De wasstraat brengt shampoo aan op uw auto, die even moet inwerken om al het vuil los te weken. Op deze manier bereiden we de lak voor op een uitgebreide behandeling, zelfs op plekken die niet zo gemakkelijk te bereiken zijn. Daarna spuit de wasstraat uw velgen in met een grondig reinigingsmiddel.

Stap 4: hogedrukreiniging
Met veel water verwijdert de wasstraat al het vuil op een milde maar doeltreffende wijze. Uw velgen worden onder hoge druk voorgewassen. U kunt bij deze stap ook kiezen voor bodemreiniging van uw auto. Dat helpt bij het voorkomen van roest onder uw auto.
Stap 5: wassen met textielstroken

De zachte textielstroken van de wasstraat wassen de voor-, zij- en achterkant van uw auto met een afgemeten dosering shampoo en ruime hoeveelheid water. Resultaat: een blinkende en brandschone auto.

Stap 6: velgen wassen

De velgen van uw auto krijgen ook een speciale behandeling! Wielborstels met hoogwaardige reinigingsmiddelen zorgen voor een maximale reiniging van uw velgen.

Stap 7: wax/polish aanbrengen

Om de lak van uw auto optimaal te beschermen, brengt de wasstraat rijkelijk wax of Superpolish aan op uw auto. Superpolish wordt schuimend gesproeid en met lappen in de lak gewreven. Het brengt glans terug in uw lak en zorgt ervoor dat uw auto gemakkelijker schoon blijft.

Hotwax
Produceert een vuilafstotend oppervlak waardoor een langdurige bescherming tegen agressieve milieu-invloeden ontstaat. Is geschikt voor de verzorging van cabrio’s.

Superpolish
Geeft een langdurig glanseffect en verhoogt de kleurintensiteit van de voertuiglak.
Sluit de lakporiën waardoor de fijnste krasjes in de lak verdwijnen.

Stap 8: vlekvrij naspoelen

De wasstraat spoelt uw auto grondig na met osmosewater. In dit water zit geen kalk, ijzer of andere mineralen en schadelijke stoffen. Zo garanderen wij een vlekvrije auto.

Stap 9: drogen
De droogruimte van onze wasstraat droogt uw auto met krachtige ventilatoren. Het water wordt helemaal van uw auto afgeblazen.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang regelmatig acties en exclusieve kortingen.

Wasboxen

Voor de echte autoliefhebber

Wast u het liefst uw auto zelf? Dan kunt u uw auto naar hartenlust een complete wasbeurt geven in een van onze 7 doe-het-zelf-wasboxen. U kunt hier op uw eigen tempo aan de slag.

Wasmunten

In onze ruime wasboxen vindt u een hogedrukspuit, een schuimpistool en een wasborstel. Bij de wasautomaten in de wasboxen kunt u gemakkelijk contactloos betalen met de pin of met de Eliëns wasmunten. Wasmunten kunt u in de tankshop, bij de wisselautomaat of in de wasstraat krijgen.

Voor € 5.00 ontvangt u 5 munten en voor € 10.00 ontvangt u 10 munten en 1 wasmunt GRATIS!

Wat is de beste manier om uw auto te wassen?

1. Schuim uw auto eerst in met het schuimpistool. De speciale shampoo weekt het vuil los.

2. Gebruik het hogedrukpistool met shampoo of gebruik de wasborstel met shampoo. Bij hardnekkig vuil kunt u het beste eerst de hogedrukspuitshampoo en daarna de wasborstel gebruiken.

3. Spoel vervolgens de schuimresten af met water uit de hogedrukspuit (programmakeuze: spoelen).

4. Nu uw auto helemaal schoon is, kunt deze met wax of hotwax – uit het hogedrukpistool – behandelen. Voordelen van wax zijn dat uw auto extra gaat glanzen, langer schoon blijft en bij de volgende wasbeurt makkelijker en sneller schoon te krijgen is.

5. Daarna kunt u de glansdroger gebruiken met het hogedrukpistool. Het osmosewater maakt nadrogen overbodig. Zo droogt uw auto streeploos op en ontstaan er geen witte kalkvlekken.

6. Tot slot kunt u uw auto uitzuigen op het stofzuigplein. Onze krachtige stofzuigers werken op dezelfde wasmunten.

Stofzuigen

Gratis stofzuigen na wasbeurt in wasstraat

Heeft u uw auto in onze wasstraat gewassen? Dan komt u vanzelf op het stofzuigplein. Als u gebruik heeft gemaakt van de wasprogramma’s Deluxe, Pro of Premium kunt u uw auto GRATIS stofzuigen. Bij deze wasbeurten in de wasstraat krijgt u hier een muntje voor.

Een vervelende klus?

Uw auto stofzuigen kan een lastige klus zijn. De meeste ‘gewone’ stofzuigers verwijderen namelijk niet alle stof, vuil, zand of modder. Eliëns Carwash Area heeft een speciaal stofzuigerplein. Hier kunt u het interieur van uw auto en de kofferbak reinigen met een van onze krachtige stofzuigers. Daar heeft u met 8 minuten ruim de tijd voor. Makkelijk en snel dus!

Let op!

Onze stofzuigers zijn zó krachtig dat ze alles opzuigen wat in uw auto ligt. Verwijder dan ook altijd van tevoren uw waardevolle spullen. Opgezogen spullen kunnen namelijk niet geretourneerd worden.

Milieu

Uw auto milieuvriendelijk wassen?

Alle producten in onze wasstraat zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Dus niet schadelijk voor mens, dier en natuur! We werken voor het grootste gedeelte met gefilterd schoon en hoogwaardig grondwater. Het water wordt voor 75% gerecycled en daarna gebufferd. Een gedeelte van de energie voor het warm water in de wasboxen wekken we op met zonnepanelen. Zo voldoet onze wasstraat aan alle normen van vloeistofdicht en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het restant afvalwater dat niet gerecycled wordt, voeren we via een olie- en vetafscheider af.

Biologische filtering

Wij hebben drie ondergrondse tanks van elk 10.000 liter om het gebruikte waswater tot rust te laten komen, zodat vuildeeltjes kunnen bezinken. Bacteriën werken in op de vuildeeltjes en zuiveren dit water op een biologische en natuurlijke wijze. Vervolgens wordt het water gefilterd en is het klaar voor een volgende wasbeurt.

Verantwoorde afvoer schadelijke stoffen

Tijdens het wassen van een auto komen er schadelijke stoffen vrij, die in het milieu terecht kunnen komen. Denk aan slib en olie, maar ook zware metalen en asbest. Per auto komt er zo´n 150 ml (een koffiebeker) van deze stoffen vrij. In onze wasstraat worden deze stoffen opgevangen, gefilterd en via gecertificeerde bedrijven afgevoerd en verwerkt.

Speciaal voor bedrijven (MVO)

Onze klanten kunnen een groencertificaat van ons krijgen, waarin wij verklaren dat hun wagenpark verantwoord en groen wordt gewassen.

Bewezen: wasstraat is milieuvriendelijker

De auto wassen in de wasstraat is niet alleen goed voor uw auto, het is ook nog eens milieuvriendelijker dan wanneer u dit met de hand doet. Kijk naar deze tv-uitzending van Kassa.