Artikel van veldhoven.nieuws.nl.

De wasstraat bij Eliëns Carwash Area aan de Kempenbaan is helemaal vernieuwd en klaar voor de toekomst. Innovatie en duurzaamheid stonden daarbij voorop.

Dit echt Veldhovens familiebedrijf is opgestart in 1927 door Janus en Anna Eliëns-Wouters met een kolenhandel in de Molenstraat. Later nemen de zonen Louis, Jan en Christ de zaak over en zetten die voort aan de Kapelstraat-Noord. In de loop van de jaren 60 van de vorige eeuw gaan de kolen eruit om plaats te maken voor huisbrandolie. Die wordt gebruikt in oliekachels en tractoren van de boeren. Eind jaren 60 wordt de zaak uitgebreid met een benzinepomp. Een volgende toevoeging aan het bedrijf zijn een aantal wasboxen en een smeerbrug voor de doe-het-zelver. In 1989 vindt er een grote verandering plaats met de verhuizing van het bedrijf naar de huidige locatie: Kempenbaan 1.

Anno 2022 biedt Eliëns Carwash Area onder leiding van eigenaar Ron Eliëns een complete oplossing voor zowel de doe-het-zelvers met 8 professionele wasboxen en een 40 meter lange textielwasstraat. Vanwege de centrale ligging, de komst van meerdere bedrijven én de snelle doorloop weten heel veel mensen dagelijks de Kempenbaan in Veldhoven te vinden. Naast de carwash is er een nieuw stofzuigerplein, een textielwasserette, een tankstation en zijn er eetmogelijkheden bij Frais du jour en Subway.

Lees het complete artikel hier.