Dan is de wasstraat beter dan wanneer je het zelf doet. Een autowasstraat verbruikt gemiddeld maar 15 liter water. Als je de auto zelf wast dan verbruik je gemiddeld maar liefst 75 liter water.

Bij Eliens Carwash Area zijn we zeer bewust bezig met het milieu. Alle producten in onze wasstraat zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Dus niet schadelijk voor mens, dier en natuur! 

Gefilterd, schoon grondwateren zonnepanelen

We werken voor het grootste gedeelte met gefilterd schoon en hoogwaardig grondwater.

Een gedeelte van de energie voor het warm water in de wasboxen wekken we op met zonnepanelen. Zo voldoet onze wasstraat aan alle normen van vloeistofdicht en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het restant afvalwater dat niet gerecycled wordt, voeren we via een olie- en vetafscheider af.

Biologische filtering

Wij hebben drie ondergrondse tanks van elk 10.000 liter om het gebruikte waswater tot rust te laten komen, zodat vuildeeltjes kunnen bezinken. Bacteriën werken in op de vuildeeltjes en zuiveren dit water op een biologische en natuurlijke wijze. Vervolgens wordt het water gefilterd en is het klaar voor een volgende wasbeurt.

Schadelijke stoffen

Tijdens het wassen van een auto komen er schadelijke stoffen zoals slib en olie vrij, die in het milieu terecht kunnen komen. Per auto gaat het om zo´n 150 ml (een koffiebeker). In onze wasstraat worden deze stoffen opgevangen, gefilterd en via gecertificeerde bedrijven afgevoerd en verwerkt.

Onze carwash is 7 dagen per week geopend.